Хотел Данубе (Силистра) – как да се циганееш

Е, ето ни, отиваме на национална олимпиада по физика в Силистра. Сред множеството оферти за хотел, ръководителите ни избраха Хотел Данубе, тъй като предлага НА ПРЪВ ПОГЛЕД невероятни условия на добри цени (5 звезден хотел все пак – чи как). Тръгнахме всички с добри очаквания за идните дни – една приятна олимпиада, приятно градче и хубав хотел – какво повече му трябва на един състезател. Е, не обаче – трябваше да бъдем съсипани с цигании и опити за минаване тънко от страна на хотела.
1) Първата цигания:
След пристигането ни посрещнаха със следните думи: “Оказва се, че няма места в някои стаи, защото има промени”. Забележете: стаите са запазени от 17 дена и никой не ни е уведомил за такива промени. Какви са причините за нашето неудобство: “В хотела са настанени участници от еди-си-коя партия от Кърджали и щели да имат ВАЖНО СЪБИРАНЕ НА ПАРТИЯТА”. Е, разбрани хора са, смилиха се едва ли не и почнаха да ни търсят удобна, приятна стая, в която ние да се починем от изморителния път за предстоящата олимпиада. Настаниха ни в четворна стая, в която бяха наши познати от Варна (може би предварително трябваше да кажа, че сме 2-ма участници от 1ЕГ). Е, обаче стаята съвсем не беше четворна – по-скоро за семейство с 2 деца, които да се поберат на едно малко общо легло. А ние 18 годишни младежи какво да сторим? Да се тъпчим през нощта? Е, циганията им не се получи и накрая ни настаниха в отделна двойна стая (каквато беше запазена преди 17 дена). Каква милост…
2) “Тъй като ползвате намаление, не можете да ползвате СПА услугите на хотела – басейн, фитнес, сауна, джакузи.”. Забележете, че нормалната цена за 1 човек е 70 лв, а нашето намаление е 60 лв. Същевременно хотелът е пълен само защото над 100 човека от олимпиадата в това число ученици, учители, организатори са гости на хотела. За мен намалението се обосновава на бройката, а не на липсата на услуги. Добре де, все нещо трябва да се измисли. Ще платим като трябва. 10 лв щяло да струва на човек всичко. Очевидно е, че се връщаме на първоначалната (НЕНАМАЛЕНА) цена, но не, не било същото. Така се оказва, че ние можем да ползваме тези услуги само до края на деня, а не докато сме гости на хотела (примерно утре до 12 часа). Служителите се оказаха идиоти – никой не схвана простата идея за дискриминацията, която правят.
3) На самата страница са заявили, че предлагат висококачествен интернет. Вече се бях уверил, че гледат да минат тънко и да измамят клиентите си (очевидно не гледат в дългосрочен план на бизнеса си, а гледат сега да направя яката печалба – 10 лв). Но какво му е високоскоростното на интернета не разбрах. Той поне да не прекъсваше, супер щеше да е. Оказва се, че управителят го е ограничил на 2 мегабита, което е 256 кб/с (мега бавно по каквито и да е стандарти).
4) Не спазваха никакви графици. Казва се, че има засекретяване на работите на участниците в 18:30 и затова трябва да почне вечерята в 17:30, но не: те се забавят с един час и самите организатори (т.е. проверяващите) трябва да забавят засекретяването с още един час, защото ресторантът към хотела се бави. От друга страна сервирането беше уникално бавно и имах чувството, че има едва ли не една сервитьорка.
5) В момента на писането на този блог пост няма топла вода и ще трябва да изчакам сигурно до сутринта.
5 звезди, ама друг път. Според отношение не заслужават повече от 3, а според услугите едва ли повече 4, но и толкова им е много. И не съм единственият недоволен разбира се. Днес бях във фоайето да ползвам по-добра интернет връзка и постоянно идваха учители да се карат с управата на хотела – кой за фактури, кой за някакви други проблеми. Явно откъм много страни хотелът ОЧЕВИДНО НЕ СТРУВА!

One thought on “Хотел Данубе (Силистра) – как да се циганееш

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *